Maandag t/m Zondag geopend vanaf 09:00 uur

Ontdek de omgeving...

Van de Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen vormen samen met De Brand een Nationaal Park met een ongekende schoonheid. Uniek. Uitgestrekt. Ongerept en met oneindige vergezichten.

Je kunt er uren ronddwalen en genieten van de stilte. Of zoek op een mooie dag een plekje tegen een duinwal.  Neem een boek mee, schepjes en een bal en vergeet de picknickmand niet! Het is er prachtig en niet voor niets al verschillende keren door de ANWB uitgeroepen tot Brabants Beste Uitje.

De Loonse en Drunense Duinen ontstonden in de laatste ijstijd toen in Brabant veel dikke pakketten zand door de poolwinden werden gevormd. Het huidige natuurgebied ligt op zo’n hoge zandrug en hier vind je één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze Brabantse Sahara heeft dertig vierkante kilometer stuifzand dat nog steeds vrij rond kan waaien! Natuurmonumenten beschermt het gebied en zorgt ervoor dat het zijn oorspronkelijke karakter kan behouden. Zo trekt vroeg in het voorjaar de herder met zijn grote schaapskudde de heide in om het natuurgebied mee te onderhouden. Grote kans dat je hem tegenkomt als je het gebied gaat verkennen!

Hoe ga jij het gebied ontdekken?

Opgelet...

Aangepaste openingstijden

Maandag 15 januari
Dinsdag 16 januari

Gesloten
Normale openingstijden

Alvast excuses voor het ongemak.

Tot snel!

Interesse in een vergaderruimte of weten wat de mogelijkheden zijn? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.