Maandag t/m Zondag geopend vanaf 09:00 uur

Zes herfst avonturen in de Loonse en Drunense Duinen, ook als het regent

Publicatiedatum: 15/11/2023

Wij zijn jouw startpunt om de Loonse en Drunense Duinen te gaan ontdekken. Terwijl de regen gedurende de herfst vaak “zachtjes” neerdaalt, biedt dit natuurgebied een schilderachtig decor voor een groot aanbod aan verschillende herfstactiviteiten. Geniet van alle facetten van de herfst, terwijl je aan de slag gaat met deze zes ervaringen.

1. Paddenstoelensafari rond De Rustende Jager

Voeg een vleugje mysterie toe aan je herfst avontuur door de wereld van paddenstoelen te verkennen. Tip: Begin met onze toepasselijke dagsoep; bospaddenstoelensoep of een ander gerecht van de lunchkaart en trek eropuit voor een paddenstoelensafari in de omliggende bossen. De vochtige herfst omstandigheden zijn ideaal voor de groei van verschillende paddenstoelensoorten. Ga zelf op verkenning of gebruik een paddenstoelen-app om de diverse vormen en kleuren te ontdekken. De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied vol kleine verrassingen die wachten om ontdekt te worden! Deze activiteit is geschikt en uitdagend voor gezinnen met kinderen van groot tot klein.

Plassen-Zes-herfst-avonturen-in-de-Loonse-en-Drunense-Duinen-ook-als-het-regent-De-Rustende-Jager-Biezenmortel
Paddenstoelensafari-Zes-herfst-avonturen-in-de-Loonse-en-Drunense-Duinen-ook-als-het-regent-De-Rustende-Jager-Biezenmortel
Bos-Zes-herfst-avonturen-in-de-Loonse-en-Drunense-Duinen-ook-als-het-regent-De-Rustende-Jager-Biezenmortel

2. Foto’s maken tijdens de regenachtige herfst

Misschien wel het mooiste kleurrijke seizoen van het jaar geeft de mogelijkheid om schitterende foto’s te maken. Neem je camera mee en leg de dramatische wolkenlucht, spiegelende plassen en kleurrijke bladeren vast. De Loonse en Drunense Duinen bieden een prachtig palet aan herfstkleuren die nog mooier worden in de regen. Ben je als fotograaf op zoek naar een niet alledaagse locatie en omstandigheden? Dan ligt deze uitdaging voor je klaar! Vergeet niet om je camera te beschermen tegen de druppels.

3. Mountainbiken op modderige paden

Voor de actieve onder ons is mountainbiken over de modderige paden van de duinen een goede optie. De regen zorgt voor extra uitdaging en spanning. Huur een mountainbike bij De Rustende Jager en trotseer de natte ondergrond terwijl je vol adrenaline schiet door het off-road rijden. Zoek de actie op met het hele gezin en huur een kinder mountainbike. In ons assortiment zijn ook elektrische mountainbikes te huur. Daardoor is het voor jong en oud mogelijk om op een actieve manier de Loonse en Drunense Duinen te verkennen.

Heb je zelf een mountainbike? Vergeet dan niet je jaar of dagvignet. Bekijk hier de mogelijkheden voor een vignet.

MTB-Zes-herfst-avonturen-in-de-Loonse-en-Drunense-Duinen-ook-als-het-regent-De-Rustende-Jager-Biezenmortel
Regenlaarzen-Zes-herfst-avonturen-in-de-Loonse-en-Drunense-Duinen-ook-als-het-regent-De-Rustende-Jager-Biezenmortel
Bladeren-Zes-herfst-avonturen-in-de-Loonse-en-Drunense-Duinen-ook-als-het-regent-De-Rustende-Jager-Biezenmortel

4. Een lunchpauze bij ons

Als de regen echt met bakken uit de lucht komt vallen, trakteer jezelf dan op een ontspannen lunch bij ons. Je bent bij ons altijd van harte welkom en Brabantse gastvrijheid stroomt al meer dan 100 jaar door onze aderen. Met een ruime lunchkaart is er voor ieder wat wils. Van een worstenbroodje tot maaltijdsalade naar een familie tosti, twaalf-uurtje, vers belegd broodje of gehaktbal uit de jus. Daarnaast zijn er ook seizoensgebonden gerechten terug te vinden op onze lunchkaart.

Met verse energie na de lunch, en hopelijk minder harde regenval, kun je vervolgens de Loonse en Drunense Duinen verder verkennen, waar de herfst op zijn manier je zintuigen prikkelt.

5. Herfstwandeling door de Duinen

Begin je dag met een warme kop (filter)koffie of thee en verken de duinen via de goed gemarkeerde wandelroutes of ga zelfstandig op ontdekking via de paden. De regen zorgt voor een eigen sfeer, met druppels die het licht laten weerkaatsen op de herfstbladeren. Adem de frisse, vochtige lucht in terwijl je geniet van de rust en de extra’s die dit seizoen met zich meebrengt.

6. Paardrijden door de herfstkleuren

Ontdek de Loonse en Drunense Duinen te paard, een unieke ervaring die je als team kan ervaren in het duingebied. De herfstkleuren maken deze rit meer dan compleet. Met maar liefst 85 kilometer aan ruiter- en men-paden zijn er voldoende mogelijkheden om flink wat uren onderweg te zijn. Na een dag vol avontuur keer je terug naar De Rustende Jager om op te warmen onder het genot van een warme chocomel met slagroom en te genieten van een hapje en een drankje. Je paard kan je dan stallen in een van onze paardenboxen. Deze zijn altijd geopend en beschikbaar voor iedereen.

Wil je een dag eropuit met je trouwe ros in het duingebied? Denk dan aan een ruiterpas. Zonder ruiterpas (verkrijgbaar voor een dag of voor een jaar) mag je niet paardrijden in de Loonse en Drunense Duinen. Hier kan je meer informatie vinden over een ruiterpas.

Ontdek een herfstachtig duingebied

Respecteer de natuur. Gooi afval in de afvalbakken, blijf op de paden en neem niks mee naar huis voor bijvoorbeeld een herfstboeket. De natuur heeft rust en voeding nodig om goed overeind te kunnen blijven. Wij zijn te gast in de Loonse en Drunense Duinen.

Laat de herfstregen je niet weerhouden van het verkennen van dit prachtige stukje natuur. De Loonse en Drunense Duinen wachten op je, ongeacht het weer! Wij helpen je graag op weg om jouw dag in de duinen compleet te maken. Met een grote gratis te gebruiken parkeerplaats voor de deur, een ruime en veelzijdige fietsverhuur, meer dan 10 paardenboxen en uitgebreide lunchkaart ontvangen wij je graag in onze serre, café of overdekte veranda.

Opgelet...

Aangepaste openingstijden

Maandag 15 januari
Dinsdag 16 januari

Gesloten
Normale openingstijden

Alvast excuses voor het ongemak.

Tot snel!

Interesse in een vergaderruimte of weten wat de mogelijkheden zijn? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.