Maandag t/m Zondag geopend vanaf 09:00 uur

Schaatsen op natuurijs in en rondom de Loonse en Drunense Duinen

Publicatiedatum: 08/01/2024

We zijn 2024 gestart met regen, een hele hoop regen! Maar dit geeft de omgeving enorm gave unieke (eenmalige) locaties waar bij aanhoudende vorst eventueel op geschaatst kan worden. Of er daadwerkelijk geschaatst kan worden op het natuurijs, is nog de vraag. Op het moment van schrijven wordt aanhoudende vorst voorspeld, maar met het warmere weer overdag kan het er nog altijd toe leiden dat er niet geschaatst kan worden op natuurijs. Wij zien het glas graag halfvol en hopen en duimen voor een aantal nachten flinke vorst waardoor we jullie allen binnenkort met schaatsen ondergebonden bij De Rustende Jager mogen verwelkomen.

Nu vragen jullie je natuurlijk af, waar kunnen wij schaatsen in de Loonse en Drunense Duinen? Het antwoord lees je hieronder. We hebben onze 5 favoriete locaties voor jullie uitgelicht.

Parkeerplaats van De Rustende Jager

Onze eigen parkeerplaats is ondergelopen met water, parkeren gaat op het moment niet maar er kan daardoor wel geschaatst worden. Geniet van plezier op natuurijs, gewoon bij ons voor de deur. Dorst of trek gekregen van al het schaatsen? Wij zijn geopend voor een drankje, hapje of uitgebreide lunch. Wij verhuren geen schaatsen dus neem vooral je eigen ijzers mee.

Locatie: Oude Bossche Baan bij De Rustende Jager
Schaats oppervlakte: Voldoende
Schaatsverhuur: Geen
Afstand vanaf De Rustende Jager: 2 minuten lopen

Grote plas in de duinen nabij uitkijkpunt

Normaal ligt er op deze locatie een kleine plas in het hondenlosloopgebied. Maar door de regenval is deze plas veel groter geworden waardoor er flink geschaatst kan worden op natuurijs. Vanaf De Rustende Jager is het ongeveer 40 minuten lopen naar deze plas. Het is ook mogelijk om bij ons een fiets te huren, dan ben je er in 10 minuten. Parkeer je auto gratis op een van onze parkeerplaatsen en we ontvangen je graag na je schaatsavontuur in onze veranda, serre of café.

Locatie: Nabij uitkijkpunt Loonse en Drunense Duinen
Schaats oppervlakte: Ruim
Schaatsverhuur: Geen
Afstand vanaf De Rustende Jager: 40 minuten lopen of 10 minuten fietsen

Schaatsen-op-natuurijs-Loonse-en-Drunense-Duinen-De-Rustende-Jager-Biezenmortel-2024-Januari-04
Schaatsen-op-natuurijs-Loonse-en-Drunense-Duinen-De-Rustende-Jager-Biezenmortel-2024-Januari-06

Waterplas nabij zandwal Roestelberg

Ook dit is een unieke locatie waar door de regenval een groot schaats oppervlak is ontstaan van natuurijs. Met een korte klim de zandwal op kijk je al snel op de plas waar geschaatst kan worden. Vanaf De Rustende Jager is het 30 minuten fietsen naar de plas. Je kan een fiets huren bij ons zodat je vanaf de gratis parkeerplaats richting de schaatslocatie kan gaan.

Locatie: Roestelbergseweg
Schaats oppervlakte: Ruim
Schaatsverhuur: Geen
Afstand vanaf De Rustende Jager: 30 minuten fietsen

De IJsbaan nabij Kaatsheuvel

De naam zegt het al, maar zodra er natuurijs ontstaat is dit bij uitstek de locatie in de Loonse en Drunense Duinen waar geschaatst kan worden. De wateropvang tussen de bomen zorgt voor een uniek beeld en een schitterende locatie om te schaatsen. Vanaf De Rustende Jager is het 25 minuten fietsen naar de IJsbaan. Huur een fiets bij ons en trek er op uit. Eventueel kan je alle locaties afgaan op een dag om zo naast een schaatsavontuur ook een mooie fietstocht af te leggen.

Locatie: De Kaatsheuvelse IJsbaan
Schaats oppervlakte: Zeer ruim
Schaatsverhuur: Onbekend
Afstand vanaf De Rustende Jager: 25 minuten fietsen

Schaatsen-op-natuurijs-Loonse-en-Drunense-Duinen-De-Rustende-Jager-Biezenmortel-2024-Januari-03
Schaatsen-op-natuurijs-Loonse-en-Drunense-Duinen-De-Rustende-Jager-Biezenmortel-2024-Januari-05
Schaatsen-op-natuurijs-Loonse-en-Drunense-Duinen-De-Rustende-Jager-Biezenmortel-2024-Januari-02

Alternatieven locaties buiten het duingebied

In Oisterwijk kan er geschaatst worden op Staalbergven en in Vught op de ijzerenman. Deze locaties liggen niet in de Loonse en Drunense Duinen maar in nabijgelegen natuurgebieden. Hier kan eventueel naar uitgeweken worden als de locaties in het duingebied te druk bezocht zijn. Voor de IJzerenman hebben wij een fietsroute arrangement inclusief hapjes en drankjes. Zo kan je een dagje fietsen combineren met schaatsplezier.

Locatie: Oisterwijk & Vught
Schaats oppervlakte: Zeer ruim
Schaatsverhuur: Onbekend

Natuurijs bij De Rustende Jager

In de buurt van De Rustende Jager kan er op natuurijs dus ontzettend veel geschaatst worden. Maar naast schaatsen op natuurijs is een wandeling door de winterse sferen ook zeker aan te raden. Wij helpen je graag op weg met jou volgende avontuur in en rondom het duingebied. Loop gerust binnen voor vragen, een kopje koffie met gebak, warme chocomel, worstenbroodje of uitgebreide lunch.

Onder het mom van goed voorbereid zijn, vertellen wij je graag over een aantal hotspots waar jij je schaatsplezier kunt beleven op natuurijs.

Let wel op; voordat je gaat schaatsen, zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen treft en controleer of het ijs ook dik genoeg is zodat er geschaatst kan worden.

Opgelet...

Aangepaste openingstijden

Maandag 15 januari
Dinsdag 16 januari

Gesloten
Normale openingstijden

Alvast excuses voor het ongemak.

Tot snel!

Interesse in een vergaderruimte of weten wat de mogelijkheden zijn? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.